Kampopptakter

Les flere kampopptakter

Se EM i fotball 2020 med live stream

I sommer er det endelig klart for Europeisk Mesterskap i fotball igjen, etter fire års venting. Og for et mesterskap vi får, spredd ut over hele vårt vakre kontinent, i 12 forskjellige byer og land.

Fra Glasgow i nordvest til Baku i sørøst skal det spilles kamper, og også i vårt eget "nabolag", da Telia Parken i København er en av vertsstadionene.

De resterende ni vertsbyene er Dublin i Irland, London i England, Bilbao i Spania, Saint Petersburg i Russland, Bucaresti i Romania, Roma i Italia, München i Tyskland, Budapest i Ungarn og Amsterdam i Nederland.

Norge er enda ikke kvalifisert, men har gode muligheter mot Serbia og eventuelt Skottland/Israel i playoffen, begge kamper hjemme på Ullevaal stadion.

Men alle stornasjonene er allerede kvalifisert, så vi vet nå at både England, Spania, Tyskland, Frankrike, Italia, Portugal og Belgia alle skal kjempe om den gjeve tittelen "Europamester".

Det er Portugal som er regjerende mestere etter at de vant mesterskapet som ble arrangert i Frankrike i 2016, mens Belgia kanskje er de største favorittene denne gang.

Danmark og Åge Hareide er en outsider, da hans Danmark-lag ikke har tapt en kamp i ordinær spilletid siden september 2017, ganske utrolig.

Også Sverige er klare, men de er ikke like store favoritter som det våre danske naboer er. Sverige har et ganske profilløst lag, men et sterkt kollektiv som sjelden taper kamper med stor margin.

Det blir andre gang at EM arrangeres med 24 lag, og ikke 16 som har vært vanlig før. Dermed har åpningen for Norge-deltakelse blitt betydelig større, men enda er det ikke sikkert at vårt fedreland blir representert i nestte års mesterskap.

Det er TV2 og NRK som skal sende mesterskapet sammen, men det er enda ikke klart hvilken TV-kanal og streamingtjeneste som skal sende kampene.

Vi vil oppdatere her når ny informasjon kommer ut, så husk å kikke forbi her når mesterskapet nærmer seg.

Sjekk også resten av siden vår ut, for å se hvilken ligaer og kamper du kan få sett med live stream på nett. Vi har en av Norges beste oversikter over live streaming av fotball, både til EM og alle andre turneringer.

Turneringen skulle egentlig bli spilt i sommeren 2020, og heter derfor offisielt 2020 enda. Men på grunn av pandemien er det nå altså sommeren 2021 som er tidspunktet for den store turneringen.