header

Copa Del Rey

play
Hvordan ser jeg fotball?

Få en rask guide her

Annonce

step 11. Gå til Unibet og opprett din gratis konto

step 22. Klikk 'Unibet TV' i den øverste baren

step 33. Velg din favorittkamp og se den live

Spill & Se på Unibet.no

Bemerk at utvaget av live streams kan variere mellom land. IP-restriksjoner kan forekomme - Sjekk med tilbyderen.

Terms & conditions

Se Copa del Rey Live Stream Online

I Spania har cupen et lite kongelig preg over seg, fordi «Copa del Rey» betyr «Kongens turnament» på spansk. Det fulle navnet på turneringen er faktisk «Campeonato de España - Copa de Su Majestad el Rey». I motsetning til cupen her hjemme i Norge blir det spilt både hjemme- og bortekamper i alle rundene i den spanske cupen.

Turneringen er over 100 år gammel, og var først spilt i 1902. Men den sesongen ble aldri anerkjent, så den første offisielle sesongen er i 1903. Den tradisjonsrike klubben Athletic Bilbao vant de to første utgavene av turneringen. Baskerne har vært utrolig sukesessfulle i den spanske cupen, og klubben har vunnet turneringen ikke mindre enn 23 ganger opp gjennom de siste 100 årene.

Men man må helt tilbake til 1984 for å finne forrige gang Bilbao gikk helt til topps i cupen. Som i alt annet i spansk fotball handler det meste om Real Madrid og Barcelona, og det er nesten en tradisjon for at minst én av de to klubbene er å finne i finalen hver sesong.

Det er Barcelona som har gått til topps flest ganger med sine 27 seire, som er betydelig flere enn Real Madrid sine 19. Men faktisk er det Real Madrid som har vært i finalen flest ganger av samtlige lag, og står med 20 finaletap til sammen.

Men det som er sikkert hver eneste sesong er at turneringen inneholder utrolig mye spenning og drama, og vi kan få med oss alt sammen med live stream hver gang det er spenning i Copa del Rey.